Danish Justice Foundations arbejder målrettet i Sydøstasien og Mellemøsten:
Libanon:
“Charity begins at home, but should not end there”
Mens vi søger mod hjemligt hygge, med mad på bordet og tag over hovedet i disse tider, må vi ikke glemme dem, der ikke har et hjem, som de kan holde sig indenfor eller vende tilbage til.
De mennesker, som sidder fanget mellem de libanesiske og syriske grænser, der kæmper mere end nogensinde før for at overleve. De efterladte, der ikke nåede at vende tilbage til Syrien, inden den Syriske regering lukkede sine grænser, sidder fast under ekstremt usanitære forhold.
Familier, der ikke har til det daglige brød og den fornødne adgang til hygiejne for at beskytte deres børn og udsatte ældre.
Med din hjælp kan vi støtte familierne med to typer kasser: en kasse med mad og en med hygiejniske forsyninger. For bare 200 USD kan vi uddele begge kasser, som har nok indhold til at kunne opfylde en families behov (5 personer) i mindst to uger.
Giv dit bidrag via MobilePay Box, Danish Justice Foundation: 5952UD
Indien:
1,2 milliarder indbyggere. Ifølge officielle oplysninger fra den indiske regering har New Delhi det højeste antal voldtægter per person i dette kæmpemæssige land. Således anmeldes der en voldtægt i den indiske hovedstad hver 18. time. Der er desuden tradition for at straffe kvinden, der er blevet voldtaget frem for voldtægtsmanden. Akkurat i disse år er landets egen regering optaget af, at disse tilstande ændres, så voldsmanden straffes og kvindens retsstilling forbedres.
Bangladesh:
Tager vi udgangspunkt i BNP pr. indbygger, befinder Bangladesh sig på nogenlunde samme niveau som Danmark gjorde i 1840erne. Bangladesh er et af verdens fattigste og tættest befolkede lande. Der bor ca. 150 millioner mennesker i landet i dag. Og knap halvdelen af befolkningen lever under fattigdomsgrænsen. Fattigdom og retssikkerhed i landet skal undersøges. Der er højst sandsynligt et sammenfald mellem fattigdom og manglende muligheder for at opnå retfærdig rettergang.
Danish Justice Foundation er en lille organisation, som skal blive ved med at være lille i Danmark og have stor styrke lokalt, idet vi satser på lokale kræfter og frivillige i de konkrete lande frem for en stor administration i Danmark.